mihai.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  test
   
  K.I.S.S.
  K.I.S.S.

  Ik wil intelligenter lijken dan ik ben. Dus bij het lezen van een artikel over hoe je intelligenter lijkt, zag ik mijn schone kans om de vergaarde kennis in de praktijk te brengen.
  Welnu, volgens de onderzoekers van Princeton University, schrijvers die lange en ingewikkelde lettertypen onnodig gebruiken, creëren de indruk dat ze dom zijn. Daarentegen eenvoudige tekst en simpele woordgebruik scoren beter bij de lezer.
   
  Tijdens vijf experimenten schotelde Daniel Oppenheimer (familie van?) een groep studenten verschillende stukjes tekst voor de neus, waarin het lettertype en het woordgebruik werden veranderd. Zij moesten de intelligentie van de schrijver inschatten. Als de schrijver lange woorden onnodig gebruikte, of als de tekst met chique fonts was afgedrukt, werd hij als dommer ingeschat.
   
  Dus vanaf nu schrijf ik slechts eenvoudige woorden, met eenvoudige lettertypes. Zoals de computerprogrammeurs het adviseren: K.I.S.S. Keep it simple, stupid. Of had ik het misschien toch niet moeten verklappen.
   
  P.S. voor de fanaten van vrije wil. Als het lettertype een invloed heeft op je inschatting van een persoon, kan je je voorstellen dat veel niet bewuste invloeden bij je beslissingen een belangrijke rol spelen.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl