mihai.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  test
   
  Hersengebruik halveert risico dementie
  Hersengebruik halveert risico demetie

  Een onderzoek van de Universiteit van New South Wels in Australië levert het meest overtuigende bewijs tot nu toe dat een actief gebruik van je hersenen het risico op dementie met de helft doet dalen.
  Het onderzoek is een uitvoerig overzicht van 22 andere onderzoeken met 29.000 deelnemer. Deze onderzoeken hebben gekeken naar de rol van onderwijs, complexiteit van het beroep en de mentaal stimulerende levenstijl. Door het brein actief te gebruiken bouwt men een reserve die het Alsheimersrisico vermindert. Het onderzoek kwam tot de conclusie dat de mensen met een actief hersengebruik 46 procent minder kans op dementie hebben.

   

  De hersenactiviteit, zelfs als het bij een oudere leeftijd begint, heeft altijd een positief effect. "This suggests that brain reserve is not a static property, nor that it is determined by early life experiences such as level of education, socio-economic deprivation or poor nutrition," zegt de onderzoeker Michael Valenzuela. "It is never too late to build brain reserve." Zelfs na vijf weken hersengym, gericht op geheugen, toont een vergrote hersenchemie dat tegenovergestelde is van wat bij Alzheimer het geval is.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl