mihai.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  test
   
  Jarhead

  Jarhead

   


  Voor jullie, mensen die zich door emoties laten leiden, is Jarhead een film om te kijken. Volgens sommige commentatoren heeft Jarhead dezelfde status als Apocalypse Now, Born on the Fourth of July, Platoon, My Left Foot, Good Morning, Vietnam en Full Metal Jacket. Deze laatste heeft Jarhead de absurditeit van de marinierstraining meegegeven, waar je drilsergeant weet waar het om gaat: “The Bible says thou shalt not kill. Now hear this... FUCK THAT SHIT.”

   

  Je moet niet alleen doden, maar je moet ook sterven als de bevelen dat van je eisen, of je moet medicijnen slikken, die niet getest zijn en tekenen dat je het leger niet zal aanklagen, als de medicijnen je lichaam zullen verkankeren. Niet veel om van je te eisen als je denkt twintig bent en, je op je weg naar universiteit, verdwaald raakte en in de marine was beland.

  Je bent een “state of the art fighting machine” en je wacht voor zes maanden in de Saudische woestijn om eindelijk iemand te mogen vermoorden. Het enige wat je doet is wachten om te mogen doden, hydrateren, wachten om te mogen doden, dehydrateren (lees zeiken), wachten om te mogen doden, masturberen met de foto van je vriendin, die je voor een andere heeft gedumpt, wachten om te mogen doden, een grote strontvat met diesel vermengen, in de fik steken, roeren totdat de stront verwerkt is  en, (heb ik het al verteld?), wachten om te mogen doden. Het lijkt alsof de oorlog slechts op CNN plaatsvindt.

  De oorlog begint, maar het duurt slechts vier dagen. Waar je ook gaat, liggen de verkoolde kadavers van vooral Irakese burgers. De luchtmacht is immers eerder geweest. Uiteindelijk krijg je als sluipschutter de kans om iemand te doden, maar met het hoge Irakese officier in je vizier komen de bevelen om deze klus aan de luchtmacht over te laten.

   

  Oorlog is voor de 99% verveling, sterven door het spelen met de wapens, sterven van “friendly fire”, gek worden, onzinnige bevelen volgen en denken aan je vreemdgaande vrouwen. En wachten om te mogen doden.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl