mihai.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  test
   
  De file als nuttig voorwerp

  De file als nuttig voorwerp


  Hoe langer de file hoe slimmer je wordt. Tenminste als je de file goed gebruikt. Een van de interessante bezigheden in de auto is om naar een college, cursus of voorgelezen boek te luisteren. Ik beluister bijvoorbeeld colleges van The Teaching Company (TTC) en The Modern Scholar (TMS).

  Deze twee organisaties huren de beste universitaire professors in om colleges te geven, voor een breed publiek, over allerlei onderwerpen, zoals schone kunsten, geschiedenis, wetenschap, wiskunde, literatuur, psychologie, filosofie, economie, business en andere sociale wetenschappen. De colleges worden opgenomen en aan de liefhebbers verkocht.

  De professoren kunnen verdomd goed spreken en de onderwerpen heel eenvoudig uitleggen. Als je je bijvoorbeeld af vraagt wat filosofie is en met welke wijn het geserveerd wordt, kan je een paar van deze cursussen beluisteren:

  Van TMS (klik hier voor de lijst):

  - Discovering the Philosopher in You: The Big Questions in Philosophy

  - Ideas That Shaped Mankind

  - Plato and Aristotle: The Genesis of Western Thought

  - Ethics: A History of Moral Thought

   

  Van TTC (Klik hier voor uitgebreide filosofielijst):

  - Argumentation: The Study of Effective Reasoning

  - Great Ideas of Philosophy

  - Great Minds of the Western Intellectual Tradition

  - Philosophy Of Mind door John Searle

  Ik ben bijvoorbeeld net klaar met “Discovering the Philosopher in You” waar Colin McGinn het op een heel duidelijke en eenvoudige manier uitlegt welke vragen in de filosofie worden gesteld. Bijvoorbeeld wat weten we, hoe weten we dat we iets weten, wat is ethiek, wat maakt iets goed of fout, of we een vrije wil hebben, wat is bewustzijn en in welke la het wordt bewaard etc.

  “Great Minds” is een serie van 84 colleges over de belangrijkste filosofen en denkrichtingen in de westerse filosofie. Weer een ontzettend goede introductie in de menugangen die in de filosofie worden geserveerd.

  “Argumentation” is een prachtige serie over het correct argumenteren en redeneren. Luister dit en je baas zal je nooit meer met drogreden overtuigen dat je je salarisverhoging niet verdient. Of je kan een gezelschapsspelletje met je vrienden op vrijdagavond spelen: kijk samen naar Balkenende en zie wie van jullie de meeste drogredenen ontdekt.

  Je kan ook andere momenten gebruiken om deze cursussen te beluisteren: tijden joggen, op je hometrainer of zelfs tijdens het televisiekijken, want er is toch niets interessant op de tv. En met een beetje geluk, kan je deze cursussen ergens downloaden.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl