mihai.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  test
   
  Wat is antisemitisme?
  Wat is antisemitisme?


  "Ik ben overigens wel benieuwd naar jouw definitie van antisemitisme. Wanneer gaat kritiek over op antisemitisme?" stelde een lezer de vraag.
   
  Hieronder wil ik deze vraag beantwoorden.
  Antisemitisme is op het moment dat je zegt dat joden babybloed drinken, zonder het in een rechtbank te kunnen bewijzen (nou let op, ik zeg niet dat ik dat geloof, dat de joden babybloed drinken).

  Antisemitisme is het wanneer je zegt dat er een wereldwijde joodse samenzwering bestaat om de wereld te domineren.
   
  Antisemitisme is als je kritiek op joden zou hebben, ongeacht wat ze zouden doen.

  Antisemitisme is als je liever een wereld zonder joden zou zien dan met joden. Dus bijvoorbeeld als je een knop zou indrukken als je het zou hebben, die de geschiedenis met 15 miljard jaar terug zou kunnen draaien, daar een korreltje zand een millimeter zou verplaatsen in de kennis dat er, door jouw verandering in de geschiedenis, nooit joden in de geschiedenis zouden ontstaan.

  Dit zijn voorbeelden van zekere antisemitisme.

  Maar het is geen antisemitisme wanneer je een heel duidelijke politieke doel hebt, waarin je je stellingen met argumenten onderbouwt, vreedzame middelen gebruikt en de tegenpartij een gelijke kans geeft om zich te verweren en gelijk te krijgen.

  Bijvoorbeeld als je zegt: “mijn doel is dat Israël zich binnen de grenzen, besloten door de VN in de resoluties van 1967, terug trekt.” Of als je zegt: “mijn doel is dat de mensenrechtenschendingen in de bezetten gebieden stoppen.”

  Als je zegt dat je dit doel slechts met vreedzame middelen wil bereiken, dan is het zeker geen antisemitisme.

  Ik heb altijd voor een rechtbank gepleit waar een bemiddelende rechter kan beslissen wat er moet gebeuren, of iemand en wie gelijk heeft. Een dergelijke rechtbank geeft de Israëliërs (of de joden als je dat wil) een gelijke kans als mijzelf om gelijk te krijgen.

  Wie daarover anders denkt, moet het maar bewijzen.
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl