mihai.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  test
   
  Why do you do what you do?
  “Why do you do what you do?”


  Tony Deifell wilde niet gestoord worden op een late avond in zijn kantoor. De telefoon bleef hem echter etterbakkelijk en onweerstaanbaar pesten. Al voordat Tony iets kon zeggen, riep een kind aan de andere kant “Why do you do what you do?”


  De vraag was zo moeilijk dat Tony, samen met Mardie Oakes, sindsdien dezelfde vraag aan andere mensen obsessieflijk stelt. Als fotograaf vraagt hij de mensen op een bordje het antwoord te geven. Met een oude, niet meer gemaakte polaroidcamera, van 40 dollar, proberen ze de mens en zijn drijfveer op zilver vast te binden.  In het begin lach je om de grappige antwoorden, terwijl je over de diversiteit aan menselijk streven na zit te denken. Als je de honderden foto’s echter bekijkt, ontdek je de beperkingen van de menselijke geest. Dezelfde originele antwoorden worden tientallen gegeven.  Dat komt dat de mens slechts bezig is met zichzelf, als ultieme kosmische egotripper, bezig is met zijn dood, alsof dat niet het doel van het leven zou zijn, bezig is met zijn ontkenning.


  En boven alles, houdt de mens zich bezig met wat de mensen denken dat mensen zich mee bezig houden.


  Ik bedoel dat de mens in zijn omgeving hoort wat het belangrijk is voor een mens en daar doet hij er lekker aan mee.


  Belangrijke dingen zijn het surrogaat voor het echte leven.  Als je geen leven hebt, heb je belangrijke dingen nodig. En als je een echt leven hebt, dan heb je niks.  Om een lijst van al deze belangrijke dingen te maken heb je een half A4-tje nodig, of misschien zelfs minder dan de vingers van twee handen. Lees even een paar willekeurige blogs, en na een half uur heb je ze allemaal gelezen.  De mens blijft als een rat in zijn geestelijke loopwiel lopen, een schitterende perpetuum débiele.


  Ik ben bijzonder, heb al deze belangrijke dingen niet in mijn hoofd. Ik doe alles voor de oude clichématige geld, macht, roem en seks.  Wat dringt jou voort?

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl