mihai.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  test
   
  Wisten jullie het al?

  Wisten jullie het al?

  Het schijnt dat sommige mensen nog steeds niet weten waarom Irak binnen was gevallen. Ik lees net een artikel over Roger Hermiston, assisten editor voor het BBC-programma “Today”. Hij kreeg een brief van Bridget Ash (die ken ik ook niet), waarin Bridget vroeg waarom de irakinvasie slechts als “een conflict” werd genoemd. Hermiston’s reactie was:

  “Dear Bridget You may well disagree, but I think there's a big difference between the aggressive "invasions" of dictators like Hitler and Saddam and the "occupation", however badly planned and executed, of a country for positive ends, as in the Coalition effort in Iraq. Yours faithfully, Roger Hermiston Assistant Editor, Today”
   
  Ik neem het aan dat Hermiston met “positive ends” bedoelt dat de interventie bedoeld was om democratie en welzijn in Irak te brengen, eventueel massavernietigingswapens te vernietigen. NIETS IS MINDER WAAR. Irak was slechts aangevallen om het van grondstoffen leeg te roven, eventueel de bevolking in goedkope slaafjes te veranderen, om de wapenindustrie geld te geven en voor andere redenen die met geld een macht te maken hebben.

  Het mysterie dat we nu moeten oplossen is hoe Roger Hermiston, die als journalist geïnformeerd en intelligent is, kan beweren dat de Irakinvasie voor “positive ends” was bedoeld. In ieder geval, jullie zijn, bij deze, goed geïnformeerd.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl