mihai.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  test
   
  Het success genoemd

  Het success genoemd "Afghanistan"

  Dit jaar alleen zijn 1.445 burgers omgekomen, een stijging van 40% in vergelijking met vorige jaar. 40% van de slachtoffers is te wijten aan de NAVO troepen, die meer uit de lucht bombarderen en minder op de grond doen. Regelmatig bombardeert men bruiloftsfeesten en op 22 augustus heeft men 90 mensen vooral vrouwen en kinderen in een raketaanval gedood. Om de martelschandalen niet te vergeten.

  Het aantal
  verkrachte kinderen stijgt en ook het aantal vrouwen dat zichzelf in de fik steekt.

   
  Voor de oorlog heeft de Taliban de papaverproductie bijna tot nul gereduceerd en nu produceert Afghanistan rond 90% van de opium/heroïne in de wereld. De grootste drugsbarons zitten in de regering, in het zadel geholpen door de VS. Zelfs de broer van Karzai zou daar een belangrijke rol in spelen. 
   
  De parlementszetels zijn verdeeld tussen drugsbarons en war lords. De enige vrouw in het parlement Malalai Joya, die dit alles aan de kaak stelde, is het parlement uitgegooid en nu vreest ze voor haar leven.


  De Amerikanen melden een "economic boom", maar
  52% van de GDP bestaat uit opium. Dus de drugsbaronnen hebben miljarden verdiend en de Amerikanen gebruiken dat als propaganda.

  De
  meerderheid van de bevolking in de deelnemende landen is tegen deze operatie. Frankrijk (62%), Polen (74%), Canada (56%). Noorwegen (45% tegen 42% voor). 54% van de Britten wil de soldaten terugzien. In Nederland is 50% tegen en 43% voor. In Duitsland vindt 63% dat het niet in hun belang is en 86% is tegen deelname aan gevechten. 70% van de Italianen is er tegen en 51% van de Spanjaarden wilt hun soldaten uit. Zelfs in Amerika gelooft 54% dat het mislukt is.

  De Spaanse
  diplomaat Francesc Vendrell is al 8 jaar in Afghanistan en heeft onlangs verteld dat het land in het slechtste toestand verkeert sinds 2001. Dat is verbazingwekkend als je denkt dat de Afghaanse GDP rond zes miljard dollar is, minder dan de Amerikanen per week aan defensie uitgeven. Als de Amerikanen tussen kerst en oud en nieuw hun massaslachtingen zouden stoppen, zouden ze de Afghaanse GDP kunnen verdubbelen. Het is peanuts in vergelijking met de 3000 miljard dollar dat de oorlog in Irak op lange termijn zal kosten, 600 miljard tot nu toe.

  Een
  gemoderniseerde Taliban heeft steeds meer van het land in handen, is beter getraind en geëquipeerd dan ooit. Is zelfs in staat om wetten uit te vaardigen en handhaven, rechters te benoemen en een schaduw regering te vormen.

  De lezer van de Volkskrant zal weten dat nu 9 miljoen Afghanen met de hongersdood worden bedreigd. "In al die dertig jaar oorlog is het niet zo erg geweest als nu’, zegt Said Muhammed, een 60-jarige boer uit de provincie Bamian, in de New York Times." Dus zeven jaar Amerikaanse democratie is slechter dan dertig jaar oorlog.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl