mihai.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  test
   
  Psychopaten of misdadigers?
  Psychopaten of misdadigers?


  Er is iets mis met een groot aantal Nederlanders. Zij keuren de dood van grote aantalen Palestijnen goed en ze geven daar één of ander argument voor. Door deze dood goed te keuren moeten zij accepteren dat zij ook door andere mensen gedood zouden mogen worden in een vergelijkbare situatie, met vergelijkbare kennis en vergelijkbare argumenten. Maar aan welke criteria dient een argument te voldoen voordat een mens is toegestaan om een andere mens te doden? Stel je voor dat ik jou zou willen doden. In welke situatie zou je dat accepteren? Wat voor soort bewijs zou ik moeten hebben om jou te mogen doden? Aan welke strengheid van het argument zou je mijn argument willen onderwerpen? Ik durf te wedden dat je heel strenge eisen zou stellen aan de bewijslast.
  Welnu, welke argumenten hebben deze Nederlanders, die de dood van de Palestijnen goedkeuren? Zijn zij God of hebben zij magische krachten, hebben zij speciale zintuigen of paranormale gaven om de werkelijkheid te kennen, op een zodanige manier dat zij zeker weten dat die mensen dood moeten gaan? Zijn ze in de regio geweest in 1948? In 1967? Zijn ze in de regio geweest in 2009? Zijn ze geniale wetenschappers en hebben ze een titanische onderzoek gedaan? Zijn ze geschoold internationaal recht? Zijn zij rechters in een land waar de doodstraf legaal is en hebben zij het bewijs bestudeerd, volgens de procedures van de rechtbank? Is er een rechtbank geweest die de bewijzen heeft overwogen en besloten dat de Palestijnen dood moeten gaan? Ik denk van niet.
   
  En ik durf te wedden dat al deze Nederlanders mij geen toestemming zouden geven om hen te doden met een vergelijkbare hoeveelheid kennis, na een vergelijkbaar argument. Stel je bijvoorbeeld voor dat ik zou zeggen dat je alle Nederlanders moet/mag doden, die het eens zijn met het doden van de Palestijnen. Dat zouden ze een rare uitspraak vinden. Maar in feite heb ik net zoveel kennis als zij, kan ik precies dezelfde argumenten aanvoeren als zij. Dus deze Nederlanders, door het eens te zijn met het doden van de Palestijnen, zeggen niets anders dat ik gerechtvaardigd ben om hen ook te doden.
   
  Dan hebben we iets te verklaren. Hoe kunnen zij de dood van andere mensen goedkeuren, terwijl zij niet door andere mensen gedood zouden willen worden na zo weinig argumentatie? Waar komt deze bloeddorst vandaan? De beste verklaring voor deze moordlustige eigenschappen kunnen we slechts vinden in misdadigheid of in een psychopathische aanleg.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl